SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > BRU > E6 ( ex Wenen)

E6 ( ex Wenen)

Op de Intermodelbau in Dortmund de eerste exemplaren van de Düwag E6 ontvangen en men  kan deze in de rode kleur spuiten en voorzien van de passende transfers  samen met de eventueel door BRU aangebrachte veranderingen.

De Resin bouwsets met aandrijving zijn voor de creatieve modelbouwer te koop op bestelling alles in een kleine oplage. 

 

De wagens in licentie van Düwag zijn gebouwd in 1979 en in 1980 op de rails gekomen op de voormalige pre U6 bahn met het lijnnummer 64.

foto Jan van Huijksloot

De motorwagens met de nummers E6 4901-4948 en de C6 bijwagens 1901-1946 alle gebouwd in de Lohner werke van Bombadier Rotax. Kennelijk na 28 jaar nog goed genoeg om het Utrechtse uit de ingedutte politieke malaise te helpen. Na de proefritten in Amsterdam zullen de trams naar Utrecht gaan en waarschijnlijk in de orginele weense kleuren gaan rijden.

Update 20-02-2012

Er zijn verregaande onderhandelingen gaande te naanzien van de vervaardiging van dit model bij de firma Halling in afwachting van andere bestellingen van o.a. de Wiener Linnien.

Op de website van de firma Kuijpers ( www.kuijpers-hobbyhuis.nl ) worden deze modellen reeds aangekondigd.

Update 31-10-2012

Gloort er dan toch nog hoop aan het eind van de horizon. De firma Halling heeft toch zijn plannen doorgezet en gaat getige deze foto's van de Kleinserie Ausstellung in Wenen diverse gt6 maken. We hebben nog hoop om in de toekomst aan te sluiten voor de Utrechtse versie.(foto's Manfred. a.).

 

 

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben